Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2010 14:15 - Ежедневието може да бъде и Круиз с вълшебен автобус с
Автор: nellnokia Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
1



 Не е тайна, че човек може да смести  всичко в рамките на своето ежедневие, стига да иска. И макар, че понякога нещата не зависят от нас, ако спазвайки своите задължения, принципи и норми  - всеки намери  малко време и за себе си, и се отбие, освен на спирка „Задължителна", спирка „Работна"   и спирка "Домошария" ( по време на дългия, скучен рейс на „Сивото ежедневие"), и на най- желаната спирка „Любима" или пък спирка „Игричка" - може да превърне всяко пътуване в цветен круиз с вълшебен автобус...  И тъй като всеки от нас направлява своето собствено превозно средство с различно умение и желание, то маршрутите са много и твърде различни. Някои са строго подредени, а други просто спонтанни и естествени, независимо „с или без карта за пътя". Така че не се оплаквайте ако спирате твърде кратко или твърде рядко на спирка „Смях" и спирка  „Приятели". Всичко зависи единствено и само от вас. Дали защото еднообразното и скучно клатушкане в кабината на автобуса действат унасящо, но е добрe ако  слизаме за  глътка чист въздух.  Дори само, за да се отбием от задължителния маршрут за известно време  на спирка „Неочаквана",  да се гмурнем в гъстата тълпа на спирка „Желание" или просто да посетим станцията на спирка „Път за никъде". 

Резки спирачки и стрес! Едно неочаквано спиране, може да ни хвърли в изненада, дори по време на редовния  и задължителен маршрут... Контрола!  Озоваваме се нейде далеч, чак на спирка „Нередовен пътник". Ужасна спирка - „Нежелания"! Никой не е застрахован... и кой ли може да избяга от страната на проблемите?! Важното е, че пътуването никога не спира само и точно там - винаги следва продължение... А продължението на всяко пътуване може да ни заведе  по най- неочакван начин на  друго място. В живота има много изненадващи спирки. Понякога унесени в работа се самозалъгваме, че те никак не са важни. Всъщност  изненадите са солта и пипера.  Обикновено след най-досадните спирки, могат да следват много очарователни и привлекателни местенца.  Днес - спирка  „Шантавелия" например?  Утре -  спирка „Игрички" или просто „Виртуалия". А може би с бутона Стоп  ще поостанем във „Време за себе си". Планирано или не, там е най-уютното кътче на света. Все пак човек подържа връзка със собственото си Аз от раждането до смъртта, а понякога това са десетки години.

Ето, че вече завивам  към спирката на „Малката книжарничка зад ъгъла". Днес ще поостана в „Поезия и Проза" по-дълго от обичайното. Може би защото първо се отбих за малко на спирка „Кеш"  и съм материално подплатена. Днес даже не съм  сигурна, дали  тези спирки са определящи в живота ми, но виждам, че  внасят цвят и разнообразие, както и  неочаквани изненади в предварителния  маршрут по пътя на  сивия февруарски ден. Без тях, целият този круиз, с моя малък вълшебен автобус, май не би имал смисъла на атракция и  би се разпаднал по-всяка вероятност в  житейското си еднообразие... И тук искам да кажа, че всъщност съм много благодарна на човека, който някога  ми подари билета си за този круиз. Жалко, че не можа да остане...



Тагове:   круиз,   може,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nellnokia
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 733243
Постинги: 81
Коментари: 600
Гласове: 787
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930