Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 17:34 - Песни за свалки:) Son-G "System of a Down"
Автор: nellnokia Категория: Забавление   
Прочетен: 3760 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.07.2010 20:43


Son-G "System of a Down"
 Или кой как слуша и кой какво чува в песните за свалки?

Не съм ли вече банална в търсенето на поредната G -точка
 ( условната точка на удоволствието, на приятната емоционална, духовна и интелектулна възбуда в съзнанието и тялото на човека). Ако думата „удоволствие"  Ви е чужда, изключете вашия компютър.

Със сигурност не е тайна, че любовните песни подклаждат взаимния интерес и " О, Боже! Карат те да се чувстваш ту долу в низините, ту да летиш в безвъздушното пространство"Какво е флиртът в интернет без музика...
    Но,! Винаги има няколко " Но"! Когато става дума за песни, трябва , че и тук дамите си остават също толкова иносказателни, колкото и в реалния живот и „Да" никога не означава точно „Да". Е, макар в  такива моменти и двата пола да  са много по-първосигнални и  склонни да приемат на доверие шаблони, изтъркани и банални любовни фрази, да бъдат доверчиви и често глупави, не можете да си представите колко парадокси и недоразумения могат да се получат от различията в половете.  Мъжете и жените слушат  и разбират по различен начин песните. Опасностите не могат да бъдат избегнати. Естествено по-добре да бъдат изпращани директни послания, а не  да се чете между редовете. По-добре е да се акцентира в разговора точно върху онова, което би искал да споделиш, а не просто да пратиш песен, която всеки може да изтълкува както му е удобно.

Защо? Казахме, че жените и мъжете подбират и слушат песните по различен начин.

Жените са склонни да се отдадат на емоцията, предизвикана от филм или песен. Те се вглеждат във всяка дума, търсейки какво той всъщност е казал между редовете. Разборът е изключително детайлен и поради този факт, могат да бъдат прочетени дори послания, които всъщност никой не е имал превид.

Мъжете пък обикновено изпращат  песни, в които са чули, най-вече първите няколко реда, заглавието, рефрена на песента или клипът им е харесал. Спомням си една позната. Обажда се късно вечерта много превъзбудена. Любимият изпратил песен, в която има няколко реда на немски и търси превод. Песничката е изключително доброжелателна. Но в немския текст е скрито послание за раздяла. Първата ми мисъл е да не и го превеждам дословно. И все пак коректността във взаимоотношенията е важна. Превеждам текста и я карам съвсем сериозно да се допита, дали мъжът знае немски език. Оказва се естествено, че не е немско говорящ, а  е изпратил песента по заглавието и първите няколко реда, които са били в синхрон с разговора им до този момент.

Кой как слуша и кой какво чува?

След като още в заглавието  сме упоменали арменската метъл група „System of a down"  би било редно да започнем с нея и най-баладичното и парче Lonely day. (Such a lonely day And it"s mine. The most loneliest day of my life. It"s a day that I"m glad I survived ) Най- самотният ден в живота ми, в който бих бил щастлив ако оцелея. Тъжното  настроение създава една първична емпатия,  в чувството за самота и несподеленост. Това е много силен момент на съпреживяване  и от женска и от мъжка гледна точка.

     В рефрена обаче има скрито, друго,   много по-силно послание (And if you go, I wanna go with you. And if you die, I wanna die with you Take your hand and walk away)  И ако си отидеш, аз ще си тръгна заедно с теб, ако умреш, аз ще умра заедно с теб. Вземи ръката ми и да тръгваме. Представете си  въздействието точно на този рефрен, ако песента е слушана няколко пъти в отсъствието на любимия човек.  http://www.youtube.com/watch

Red Hot Chili Peppres - Dosed  ( I"ve got dosed by you and, closer then most to you and...)Дрогиран съм с теб и все по близо до теб... Алюзията за въздействието на дрогата и близостта между хората  има уникално въздействие. Пристрастяването  е особено болезнена тема. Това е  по-скоро мъжкото звучене на текста.

(All I ever wanted was your life. This is the way I wanna be with you )" Всичко което искам е твоят живот..." „Това е начинът по който искам да бъда с теб." Тук има  едно по-дългосрочно послание, в което не една дама би чула дори  предложение. Анимационите герои на клипчето пък сякаш ни връщат назад във времето.  www.youtube.com/watch

 

Depeche Mode -  Shake the Desiase  Едно старо парче на пънк групата  Депеш мод. То започва с една уникална фраза, която всъщност е основната в звученето на мъжкото послание. (Im not going down on my knees, Begging you to adore me) „Бейби, няма да падам на колене, за да те накарам да ме обожаваш".

          За съжаление обаче точно тази песен има изключително открито любовно послание  за взаимност с рефрена. (Understand me). „Разбери ме.."     (Some people have to be Permanently together Lovers devoted to Each other forever) Има хора които са все заедно, влюбени отдадени, един на друг завинаги.  http://youtu.be/SgmDJuvZwgA

Досега говорихме за песни, които нямат открито еротично звучене. И все пак. Жените не са пасивна страна в подобни разговори. Независимо, че някои мъже имат готов сценарий и предварително подготвена „ПроG -рама  - ситема от песни за свалки". Жените също могат да развихрят фантазията на мъжа срещу тях и да го провокират да търси послания, да му  създадат определени очаквания, като вмъкнат някое парче с лека еротика. Ако песните са изпълнени от мъж, посланиата са още по-ефективни, защото звучат по-достоверно. Ето някои предложения, които обаче не би трябвало да ни ограничават:

      Blero - Sexy Moves. (I see you and hope, you see me to) „Представям си те. Надявам се ти мен също". Клипът е определно провокиращ, текстът на песента  докосва  с една обещаваща много значителност.(I like you sexy star)    http://youtu.be/xjIFA_W4Pqk

       A Womanаs Heart  - Cris de Burg  „Най- голямата грешка, която може да направи един мъж е да не повярва на женското сърце". (A woman"s heart is filld with passions, a woman"s heart is filld with lust) женското сърце е пълно със страст и похот. Дай ми твоите нощи и аз ще ти покажа моята страст, дай ми твоите желания  и аз ще те изпия като сухо мартини.http://www.youtube.com/watch?v=fZUs5ltgqZI

Определено може много да се говори,  когато става въпрос за  «песни за свалки». Идеята е да получим максимална наслада  и удовлетворение, когато правим това. Всъщност това не е безопасно занимание и трябва да имаме някои познания: стимулирането на нашата G -точка, с песените лостове на удоволствието крие в дълбините си много капани и опасности.

 





Тагове:   System,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. sestra - Чудесно уточнение -
08.07.2010 19:40
текстът не бива да бъде подценяван, но що се отнася до SOAD - четирима арменци, родени и пораснали в Лос Анжелис създават група, която най-точно казано е арменско - американска. Арменска е песента, която изпълнява Серж Танкян със своя баща например : http://www.youtube.com/watch?v=eOkRCR40sqU&feature=related
Доколкото те разбирам, съм изцяло съгласна с това: текстовите послания в песните са обект на задълбочено разнищване само за влюбените жени :)
цитирай
2. nellnokia - SoAD
08.07.2010 19:54
sestra написа:
текстът не бива да бъде подценяван, но що се отнася до SOAD - четирима арменци, родени и пораснали в Лос Анжелис създават група, която най-точно казано е арменско - американска. Арменска е песента, която изпълнява Серж Танкян със своя баща например : http://www.youtube.com/watch?v=eOkRCR40sqU&feature=related
Доколкото те разбирам, съм изцяло съгласна с това: текстовите послания в песните са обект на задълбочено разнищване само за влюбените жени :)


Може би наистина трябва да направя уточнение, относно произхода на групата. Целта тук е била обаче не произхода а как се възприемат песните , когато човека срещу нас не ни е безразличен. Влюбени жени - да... Влюбени мъже - също!! Между другото говорим за процесите на флирта, а подплатени със съответната музика те протичат в онази посока , в която всеки от флиртуващите търси. Говорим за виртуален флирт.
п.ц. Много ми хареса песента Серж. Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nellnokia
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 731978
Постинги: 81
Коментари: 600
Гласове: 787
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930